הנה קחו אותי למשל, אני הסתובבתי לי חופשי בעולם כאשר אני בטוח שאם אני רוצה להשתמש בוופורייזר אני יכול לבחור רק בין נוזל לסיגריה אלקטרונית בטעם ניקוטין לבין נוזל בטעם מנטול. אויה, כמה שטעיתי. כי מסתבר שיש יותר מ-7,500 טעמים של נוזלים לסיגריות אלקטרוניות ונראה שהיד עוד נטויה.
המחקר:
צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו החליט לבחון את נושא הסיגריות האלקטרוניות לעומק. הם רצו לעמוד על הדרך שעשתה הסיגריה האלקטרונית מאז הומצאה, אילו שינויים היא עברה בשנים האחרונות, ומה קורה עם גאדג'טים בענף.
מה גילו החוקרים?
החוקרים ביצעו את המחקר שלהם במשך שנתיים. הם גילו שיש כ-460 מותגים שונים שמציעים וופורייזרים, סיגריות אלקטרוניות ומכשירי אידוי ברשת האינטרנט וכי יש כ-7,500 טעמים שונים של נוזלים למכשירים אלו. עוד גילו החוקרים, כי חברות הוופורייזרים השונות פועלות ככל יכולתן על מנת להבדיל את מכשירי האידוי מסיגריות רגילות, וזאת בניגוד לראשית ימיה של הסיגריה האלקטרונית, אז נהגו להשוות תדיר בין סיגריות מסורתיות לבין סיגריות אלקטרוניות.
שרון קומינס, עמיתת המחקר הזה סיפרה: "מספר המותגים שמוכר וופורייזרים, סיגריות אלקטרוניות ומכשירי אידוי הוא מטורף, מדהים ממש. וקצב הגדילה של השוק הזה הוא מטאורי גם כן."
אמנם החוקרת קומינס ואנכי קצת נדהמנו לקרוא את ממצאי המחקר, אבל עבור מי שמכיר את השוק, אין כאן חדשות והכול נשמע מאד הגיוני. שלא כמו בתחילת הדרך של הסיגריות האלקטרוניות (סיגריות אלקטרוניות דור 1.0) שלעיתים תכופות יוצרו אף הן על ידי חברות טבק וסיגריות מסורתיות והציעו רק טעמי מנטול או טבק, דור ה-2.0 של מכשירי האידוי הוא סיפור אחר לגמרי. חברות מכשירי האידוי דור 2.0 כבר ייצרו מכשירי אידוי עם תאי מילוי ייעודיים להוספת טעמים ולמעשה אפשרו – התאמת טעם אישית.
אך חשוב להזכיר בנקודה זו שאת המחקר ביצעו החוקרים רק על מותגים וחברות שהם מצאו ברשת האינטרנט. "מה שאומר שבחנו רק כמחצית משוק מכשירי האידוי הקיים בפועל. על פי הערכות מדובר בשוק שמגלגל כ-2 מיליארד דולרים בארצות הברית לבדה, ואנחנו רואים בכל יום שהשוק הזה מתפתח ותופס עוד ועוד תאוצה -כל הסימנים לכך נמצאים", הוסיפה קומינס.
ומה גילו החוקרים באשר לנוזל לסיגריה אלקטרונית?
- החוקרים גילו למשל, ש-75% מהחברות והמותגים שמוכרים נוזלים לסיגריות אלקטרוניות מפרטים באתרים שלהם את תמהיל הרכיבים שמהם הם מייצרים נוזלים למילוי סיגריות אלקטרוניות, וזאת על אף שהחוק לא מכריח או מאלץ אותם לחשוף בפנינו את המרכיבים.
- הם גילו ש-83% מהמותגים מציעים למעשה נוזלים לסיגריות אלקטרוניות נקיים מניקוטין.
- החוקרים גם מצאו כי טעמים פירותיים הם הפופולאריים והנמכרים ביותר, והם מוצעים על ידי 84% מהחברות והמותגים. אחרי הטעמים הפירותיים הטעמים הפופולריים הם טעמי קינוחים ומתוקים, אלו מוצעים למכירה על ידי 80% מהחברות והמותגים. אחריהם טעמי משקאות ומשקאות אלכוהוליים, הנמכרים על ידי 77% מהחברות והמותגים, ולבסוף, הטעמים הכי פחות פופולריים הם טעמי חטיפים וארוחות, הנמכרים על ידי כ-25% מהחברות.
אין ספק שהולך להיות מעניין עוד יותר בשנים הקרובות. אנחנו נעקוב ונעדכן, כמובן.