לא פעם כשאנחנו עוברים ליד אזורי בנייה פרטיים או ציבוריים, אנחנו יכולים לראות ציוד כבד, כלי רכב אשר נושאים עליהם אלמנטים ואביזרים שונים אשר מאפשרים לבצע עבודות בשטח, מדובר בציוד מכני כבד.
ציוד מכני כבד משמש למגוון רחב של עבודות באתרי בנייה מסוגים שונים, החל מסלילת כבישים, סילוק אבנים וגדרות, סילוק פסולת בניין, הריסה, כרייה, וכן בנייה כמובן. כלי רכב אלו משרתים אותנו במקרים בהם נדרשת עבודה לצורך סלילה של כבישים, התקנת מסילות ברזל, יישור דרכים ושבילים, הריסת מבנים ועוד מגוון רחב של עבודות. יש לציין שללא ציוד מכני כבד, לא ניתן לבצע את העבודות האלו בצורה מקצועית, מהירה ובטוחה.
ציוד מכני כבד הינו, כאמור, ציוד נייד, כלי רכב, שיתרונם הגדול הוא, שהם יכולים לעבוד בתנאי קרקע שונים, כלומר הם לא חייבים לעבוד על קרקע שטוחה וישרה, כמו כן הם יכולים לעבוד בגבהים שונים, למשל הם יכולים לעבוד על הרים או בגבעות, ובכך ליישר את השטח עליו הם עובדים. מערכות ההנעה שלהם מתוכננות בצורה כזו שהם יכולים לעבוד בתנאי שטח שונים. יש לציין עוד, מאחר ומדובר בכלי עבודה כבדים, הרי שיכולת הניוד שלהם אינה של כלי רכב רגיל, מן הסתם. הם הרבה יותר איטיים, מה שמקנה גם תחושת בטיחות רבה יותר למי שמפעיל אותם. זו הסיבה שאנחנו נמצא, לא פעם, כלים אלו ממונעים על גבי משאיות שונות, כשמסיעים אותם אל אתר העבודה ורק שם הם מורדים לשטח ומתחילים להתנייד.
מי יכול לעבוד על ציוד מכני כבד וכיצד
לפני שנסביר מי יכול לעבוד על ציוד מכני כבד וכיצד, חשוב לומר, שכלים משמשים גם לבנייה אזרחית וגם לבנייה צבאית. הצבא מחזיק ציוד מכני כבד מסוגים שונים, זה משמש להריסת מבנים, פתיחת צירים, הריסת גדרות ועוד. לא פעם צבאות מעדיפים לעבוד עם חברות אזרחיות שיבצעו עבורם את העבודה, זאת על מנת שלא יהיה צורך גם להכשיר חיילים לעבוד עם כלים שכאלה וגם שהצבא לא יצטרך לשמור ולתחזק כלים אלו. דבר שמן הסתם עולה לא מעט ודורש משאבים רבים.
בשביל לעבוד על ציוד מכני כבד יש לעבור קורסים מתאימים, קורסים אלו נערכים הן במסגרות ממשלתיות והן במסגרות פרטיות. יש להיות מעל גיל 18 ולהחזיק ברישיון רכב בשביל להחזיק ברישיון הפעלה של ציוד מכני כבד. רק אחרי שמקבלים הכשרה מתאימה ניתן להפעיל כלים מסוג זה.